A hitelkártya fogalma
2012. május 31. csütörtök 11:18

Mindennapjainkban számos szakterülettel kapcsolatba kerülünk ilyen-vagy olyan módon. A bankban történő számlanyitás alkalmával, vagy befizetéskor már minden bizonnyal az Ön figyelmét is felhívták a hitelintézet munkatársai a kedvezményes hitelkártya igénylés lehetőségére, s talán nincs is olyan újság, vagy internetes oldal, ahol ne találná magát rendszeresen szembe valamilyen kihagyhatatlan ajánlattal. Sokszor azonban azért sem foglalkozunk a felajánlottakkal, mert nem vagyunk egészen tisztában azzal, milyen lehetőség is áll előttünk, s idő, vagy rá fordítandó energia hiányában elmegyünk mellette.


A hitelkártya fogalma az egyik olyan sarkalatos terület, mely a legtöbbünk számára már a szó meghallásakor negatív előítéletekkel találkozik. Természetesen jogos a félelem, hiszen ki szeretne belekerülni a sokak által ismert adósságcsapdába? Gyakran elfelejtjük azonban, hogy a hitelintézetek felé való elköteleződésünk alapos átgondolásával, és a –főleg a szabad felhasználású hitelekre, kölcsönökre vonatkozó – felelősségteljes pénz igénybe vétel segítségével elkerülhető az egy idő után visszafizethetetlenné váló adósság.

Érdemes tehát tisztában lenni azzal, mit is takar valójában a hitelkártya fogalma. Ha olyan megoldást szeretne anyagi helyzete biztosabbá tételére, mely esetében egy, a jövedelme alapján megállapított hitelkeret áll rendelkezésére, hogy szükség esetén legyen mihez nyúlnia, akkor a hitelkártya valóban jó választásnak bizonyul. A Magyar Nemzeti Bank engedélyével kiadott plasztik kártya számos előnnyel bír, melyek közül csak egyik a szabad felhasználhatóság. A hitelintézetek egy része azzal a kedvező jellemzővel kínálja szolgáltatását, hogy egy bizonyos időtartamig pénze teljesen kamatmentesen használható az ügyfél részéről, s a kamatszámolás csak adott határnap letelte után kezdődik. A határidőkre való odafigyelés ebben az esetben is nagyon fontos, hiszen a szabad felhasználhatóság, és a vásárlásra, valamint akár készpénzfelvételre is alkalmas hitelkártya komoly anyagi terhet is jelenthet, ha a hitelkeret nem történik időben visszatöltésre.


Felelősségteljes döntése előtt tehát fontos megismernie minden olyan jellemzőt, mellyel a hitelkártya fogalma bír, hogy íz hozhasson döntést anyagi biztonsága érdekében!

 

Lakásvásárlás előtt áll? Kölcsönre van szüksége? Rendelkezik megfelelő önerővel és megfelelő jövedelemigazolással? Töltsön ki egy kölcsön ajánlatkérő űrlapot és ajánlattal keressük meg Önt! Ingyenes kalkulátor és ajánlatkérés egy helyen! Amennyiben szüksége van kiegészítő lakás vagy hitelfedezeti biztosítás megoldásra, kérjük ezt is jelezze.