A neté a jövő, ha utasbiztosításra lesz szüksége
2009. augusztus 15. szombat 10:17


Az utasbiztosítások értékesítései csökkentek a külföldi utazások visszaesése miatt. A szakma a zuhanó értékesítések mellett az online biztosításkötések felfutására számít. Az Uniqua biztosító felmérése szerint májusig körülbelül 20 százalékkal kevesebb utasbiztosítást kötöttek, mint a tavalyi év első öt hónapjában, az átlagdíjak emelkedéséből kifolyólag. Az Union biztosítónál ugyanez az arány 30 százalékot tesz ki.

Az Allianz februárig 30 százalékos növekedést tapasztalt, azonban a nyár első hónapjában a tavalyihoz képest 5 százalékkal kevesebb szerződést kötöttek meg. Átlagban jóval több szerződést kötöttek meg idén, mint tavaly. Az AXA Biztosító a tavalyi évhez viszonyítva az utolsó két hónapban tapasztalt enyhe eltérést. A Groupama Garancia úgy véli, idén nagy valószínűséggel kevesebben utaznak külföldre, aki mégis külföldre megy, rövidebb ideig tartózkodik ott, így kevesebb időre szóló szerződést kötnek.


A Magyar Posta tapasztalatai azt mutatják, miszerint az ügyfelek kockázattudatossága évről évre növekvő tendenciát mutat, így a piaci versenyben csak úgy lehet fennmaradni, ha az adott biztosító mindig tud valami új csomagot biztosítani ügyfelei számára. A K&H Biztosító úgy látja, amennyire csökken a külföldi utazások száma, annak arányában apad az utasbiztosítási kereslet.

A net lesz a befutó?

Az utazási irodákat érintheti a csökkenés a legkedvezőtlenebbül, hiszen valószínűleg egyre többen egyénileg tervezik meg utazásaikat, így az utasbiztosításokat is online kötik meg. 

 

Lakásvásárlás előtt áll? Kölcsönre van szüksége? Rendelkezik megfelelő önerővel és megfelelő jövedelemigazolással? Töltsön ki egy kölcsön ajánlatkérő űrlapot és ajánlattal keressük meg Önt! Ingyenes kalkulátor és ajánlatkérés egy helyen! Amennyiben szüksége van kiegészítő lakás vagy hitelfedezeti biztosítás megoldásra, kérjük ezt is jelezze.