Utasbiztosítás nélkül nem éri meg belevágni
2012. február 17. péntek 01:12

A külföldre látogató magyar turisták 60-70%-a már köt utasbiztosítás szerződést, ami előrelépés a négy-öt évvel ezelőtti szinthez képest. Az utazók egyre nagyobb számban kötik biztosításaikat a neten.

Az utasbiztosítás kalkulátor használata jelentősen fokozódott az utóbbi években, főleg, hogy azonnali indulással is lehet szerződést kötni a biztosítókkal. A szerződők között egyre céltudatosabbak és körültekintőbbek lettek a családosok, akik a gyermekeiket is viszik a nyaralásra, illetve az aktív pihenés szerelmesei, akik elsősorban síelnek, vagy búvárkodnak.


Bővebben...
 
Lakásbiztosítás és utasbiztosítás online
2010. április 26. hétfő 09:48

Utasbiztosítás és lakásbiztosítás követlenül a biztosítótól. Kedvező biztosítási ajánlatok közvetlenül az online biztosítóktól, egyszerű online szerződéskötés!  Biztosítsa lakását a piacvezető lakásbiztosító szolgáltatónál, otthonából, kényelmesen, sorban állás nélkül. Utazásra készül? Ne maradjon utasbiztosítás nélkül. Egy apró baleset, vagy egy elveszett táska is komoly bosszúságot jelenthet, de így legalább az anyagi veszteség pótolható. Lakásbiztosítás és utasbiztosítás online - ne maradjon biztosítás nélkül!

 
Éves mutatót kapnak az életbiztosítások
2009. október 04. vasárnap 07:37


A befektetési alapú életbiztosítások összehasonlíthatóak lesznek, mivel a biztosító társaságoknak 2010. januárjától kötelező a teljes évi költségmutató alkalmazása. Ez pedig az ügyfél számára pontosan láthatóvá teszi, hogy mennyibe kerül az adott biztosítási termék.

Bővebben...
 
A neté a jövő, ha utasbiztosításra lesz szüksége
2009. augusztus 15. szombat 10:17


Az utasbiztosítások értékesítései csökkentek a külföldi utazások visszaesése miatt. A szakma a zuhanó értékesítések mellett az online biztosításkötések felfutására számít. Az Uniqua biztosító felmérése szerint májusig körülbelül 20 százalékkal kevesebb utasbiztosítást kötöttek, mint a tavalyi év első öt hónapjában, az átlagdíjak emelkedéséből kifolyólag. Az Union biztosítónál ugyanez az arány 30 százalékot tesz ki.

Az Allianz februárig 30 százalékos növekedést tapasztalt, azonban a nyár első hónapjában a tavalyihoz képest 5 százalékkal kevesebb szerződést kötöttek meg. Átlagban jóval több szerződést kötöttek meg idén, mint tavaly. Az AXA Biztosító a tavalyi évhez viszonyítva az utolsó két hónapban tapasztalt enyhe eltérést. A Groupama Garancia úgy véli, idén nagy valószínűséggel kevesebben utaznak külföldre, aki mégis külföldre megy, rövidebb ideig tartózkodik ott, így kevesebb időre szóló szerződést kötnek.


A Magyar Posta tapasztalatai azt mutatják, miszerint az ügyfelek kockázattudatossága évről évre növekvő tendenciát mutat, így a piaci versenyben csak úgy lehet fennmaradni, ha az adott biztosító mindig tud valami új csomagot biztosítani ügyfelei számára. A K&H Biztosító úgy látja, amennyire csökken a külföldi utazások száma, annak arányában apad az utasbiztosítási kereslet.

A net lesz a befutó?

Az utazási irodákat érintheti a csökkenés a legkedvezőtlenebbül, hiszen valószínűleg egyre többen egyénileg tervezik meg utazásaikat, így az utasbiztosításokat is online kötik meg. 

 
Egy biztosító több mint 2 éve nem fizet
2009. augusztus 05. szerda 13:57A 2007 áprilisában leégett családi ház- melyet 61 millióra biztosítottak- tulajdonosai perre vitték az ügyet, hiszen az Uniqa kárenyhítést sem fizetett és 4 hónapig várakoztatták őket minden információ nélkül.

Azóta a bíróságra került az eset. A cég képviselője azzal érvelt, hogy nem volt használatbavételi engedélyük, holott ez már a biztosítás megkötésekor beérkezett az Uniquához. Utána beidéztek egy olyan műszaki szakembert, aki azóta elhunyt és egy másik szakemberrel kapcsolatban annyit fejtett ki, hogy nincsenek jóban. Végül a bíró is megelégelte a képtelen érveléseket meg a várakozás, és kitűzött július 29.-re egy szakértői vizsgálatot, melyet az ügyvéd lemondott, szabadságára hivatkozva.

A Uniqua jogi osztálya azóta sem nyilatkozott, holott a család többszörösen eladósodott, és még arról sem voltak hajlandók tájékoztatást adni, hogy új építési, vagy forgalmi értéken fizet ebben az esetben a biztosító, és több tucat levelük is megválaszolatlan maradt.

 

Lakásvásárlás előtt áll? Kölcsönre van szüksége? Rendelkezik megfelelő önerővel és megfelelő jövedelemigazolással? Töltsön ki egy kölcsön ajánlatkérő űrlapot és ajánlattal keressük meg Önt! Ingyenes kalkulátor és ajánlatkérés egy helyen! Amennyiben szüksége van kiegészítő lakás vagy hitelfedezeti biztosítás megoldásra, kérjük ezt is jelezze.