Egy biztosító több mint 2 éve nem fizet
2009. augusztus 05. szerda 13:57A 2007 áprilisában leégett családi ház- melyet 61 millióra biztosítottak- tulajdonosai perre vitték az ügyet, hiszen az Uniqa kárenyhítést sem fizetett és 4 hónapig várakoztatták őket minden információ nélkül.

Azóta a bíróságra került az eset. A cég képviselője azzal érvelt, hogy nem volt használatbavételi engedélyük, holott ez már a biztosítás megkötésekor beérkezett az Uniquához. Utána beidéztek egy olyan műszaki szakembert, aki azóta elhunyt és egy másik szakemberrel kapcsolatban annyit fejtett ki, hogy nincsenek jóban. Végül a bíró is megelégelte a képtelen érveléseket meg a várakozás, és kitűzött július 29.-re egy szakértői vizsgálatot, melyet az ügyvéd lemondott, szabadságára hivatkozva.

A Uniqua jogi osztálya azóta sem nyilatkozott, holott a család többszörösen eladósodott, és még arról sem voltak hajlandók tájékoztatást adni, hogy új építési, vagy forgalmi értéken fizet ebben az esetben a biztosító, és több tucat levelük is megválaszolatlan maradt.

 

Lakásvásárlás előtt áll? Kölcsönre van szüksége? Rendelkezik megfelelő önerővel és megfelelő jövedelemigazolással? Töltsön ki egy kölcsön ajánlatkérő űrlapot és ajánlattal keressük meg Önt! Ingyenes kalkulátor és ajánlatkérés egy helyen! Amennyiben szüksége van kiegészítő lakás vagy hitelfedezeti biztosítás megoldásra, kérjük ezt is jelezze.